skip to Main Content
Uitzendbureau 2021

Waarom juist nú je eigen uitzendbureau beginnen

Laatste update op 13 april 2021 om 01:59 pm

Misschien ben je al wat jaren werkzaam in de flexbranche, en loop je al een tijdje met het idee om voor jezelf te beginnen. Je eigen uitzendbureau! Je hebt de skills, de ervaring, de drive… Maar wanneer zet je de stap? Over een half jaar, een jaar? Wat dacht je van nú! Wij geven je vijf redenen waarom dit hét moment is om jouw eigen uitzendbureau te beginnen.

Reden 1. In onzekere tijden willen ondernemers flexibiliteit

In een onzekere tijd zijn er veranderingen in de markt; de vraag binnen een branche is niet constant. Een extreem voorbeeld van een onzekere tijd, is natuurlijk de coronacrisis. Waar bij het ene bedrijf de vraag al snel stil kwam te liggen, nam die bij het andere juist enorm toe.
De onzekerheid – wat gaat de markt doen? – maakt dat ondernemers nog meer op zoek zijn naar flexibele krachten. En dus juist nu: in bijna elke branche in Nederland is het vandaag de dag onzeker. Met oproepkrachten hebben bedrijven een flexibele personeelsschil, waardoor ze eenvoudig kunnen opschalen en afschalen. Met een uitzendbureau kun jíj die flexibiliteit bieden!

Reden 2. Ondernemers willen snel kunnen schakelen

Snel schakelen, het hangt nauw samen met onzekere tijden. Want belangrijk voor ondernemers is, naast eenvoudig op-  en afschalen, ook de snelheid waarmee ze dat kunnen doen.

Snel schakelen betekent dat een ondernemer meteen kan inspelen op de markt. En met dit in je achterhoofd, is het slim om je uitzendbureau nu op te starten. Want ook bedrijven die het nu zwaar hebben en nog niet veel verbeteringen zien, gaan – als alles weer mogelijk is – weer opbloeien. En als dat moment komt, willen deze ondernemers snel schakelen met partijen die hen de juiste krachten

Reden 3. Je hebt nú de tijd voor de voorbereiding

We schreven het al in onze blog Hoe start ik een uitzendbureau: bij het opstarten van een uitzendbureau moet je van alles regelen. Praktische zaken, én noodzakelijke randvoorwaarden. Zo moet je je onderneming klaarstomen voor de uitzendbranche en bij jezelf te rade gaan hoe het zit met je eigen skills en kennis.

Start je nu je uitzendbureau, dan heb je de tijd om je onderneming goed neer te zetten. Met een stevige basis, kun je straks knallen wanneer de markt weer aantrekt.

SLIM! Tip

Als ondernemer in de dop, zit je vol vragen. Hoe werk je van jouw idee naar jouw doel? Hoe maak je de juiste keuzes? SLIM! Flex geeft maandelijks een gratis webinar, waarin we precies déze vragen beantwoorden. Mis de eerstvolgende webinar niet! Geef je op en krijg tips voor wanneer je echt van start gaat.

Reden 4. Iedereen zit online, dus bouw je netwerk op

Hoeveel mensen ken jij? En hoeveel mensen daarvan zijn ondernemer, of zouden jou zakelijk gezien verder kunnen helpen, door kennis of handige contacten? Als je moet concluderen dat je eigen netwerk niet zo groot is, dan is het nu – naast je eigen uitzendbureau beginnen – meteen het moment om aan jouw netwerk te gaan bouwen.

Om je netwerk uit te breiden, moet je de samenleving in. Dit is in coronatijd lastiger – of anders maar zeker niet onmogelijk.

  • Overweeg om vrijwilligerswerk te gaan doen. Is er bij dit werk een connectie met je uitzendonderneming straks – bijvoorbeeld in de regio die je wilt bestrijken, in de branche die je wilt gaan bedienen (horeca, zorg, bouw, et cetera) of bij gelijkgestemden (ondernemers) – dan bouw je waardevolle contacten op. De mensen die je ontmoet, voeg je natuurlijk toe op social media, bijvoorbeeld aan je LinkedIn. Op deze manier pluk je van je inspanning nu, straks de vruchten. Want openstaande vacatures deel je straks natuurlijk binnen dat waardevolle netwerk
  • Wees actief op social media. Reageer op posts van anderen, volg interessante partijen en plaats ook zelf wat – bijvoorbeeld over je ondernemersplannen

Reden 5. Je kunt anderen voor zijn

Een simpele reden: wees anderen voor! Waar velen nu niet starten met een uitzendbureau en deze kans waarschijnlijk pas pakken wanneer de markt er rooskleuriger uitziet, doe jij dit wel. Op deze manier heb jij straks al op een aantal vlakken een voorsprong – omdat je juist nú begint.

Wil jij nu werken aan een succesvolle start voor je een uitzendbureau? Schrijf je in voor onze gecertificeerde opleiding SLIM! Flex Academy, dé opleiding voor startende uitzendbureaus. Hiermee zet je je idee om naar concrete actie: in drie maanden word je voorbereid op de wereld van flex!

Gratis webinar: Start je eigen uitzendbureau

  • Datum: Dinsdag 11 mei 2021
  • Tijd: 20.00 – 21.00 uur 
  • Spreker: Arno Hoekstra 
  • Kosten: Gratis

Hoe start je jouw eigen uitzendbureau? Hoe werk je van jouw idee en ambitie naar jouw doel? Hoe richt je jouw organisatie in en pak je sales en werving aan? Wat zijn de voor- en nadelen en welke taken besteed je uit en wat kun je goed zelf doen? Hoe zorg je dat je constant blijft groeien?

Dit en meer leer je tijdens het gratis webinar! Meld je direct gratis aan via het formulier.

Back To Top